Treningsløyper

De tre arrangørklubbene har syv ulike treningsløyper ute i skogen, der et par er direkte relevante som fortrening til O-festivalen, en er relevant som fortrening til NM på Skrim i september og de andre tilbyr o-teknisk trening i ulike type terreng vi har her i Larvik og Vestfold.

Larvik OK

Fire treningsløyper ligger ute i skogen, der to av dem er i naboterrenget til O-festivalen.

Rømminga 2019
Denne treningsløypa ligger i naboterrenget til sperra område for O-festivalen. Parkering ved Rømminga, som er nettopp der den grønne markeringa av lovlig passeringsvei gjennom det sperra området ender.

Dette er ei økt i et delvis jomfruelig o-terreng i nordre del. Ole Petter Aasrum som er løypelegger på langdistansen har laga denne treningsløypa.

Terrenget er krevende og man får litt “villmarksfølelse” underveis, selv om man passerer store stier underveis. Dette er en variert og god løype med mange utfordringer. Underveis er det også muligheter for kompass-strekk.

Løypa er 5,7km og har 20 poster (småskjermer). Det finnes også en forkorta utgave på 4,8km med 14 poster.

utsnitt-rømmingaøkta.jpeg

Rømminga 2018

  • Denne treningsløypa har også start fra parkeringa på Rømminga og har hengt ute en stund, derfor har den både småskjermer og reflekser. Nattrening er faktisk mulig altså!

Fokus er kurveorientering med flere skråliposter. Det er også muligheter for trening på kompasskurs.

Løypa er 3,6km med 22 poster og trykket i 1:6000.

Aske
Denne treningsløypa ligger i Brunlanes, på Aske-kartet. Økta er laga med tanke på å trene og fokusere på teknikken inni ringen.

  • Inni ringen betyr at du leser og forstår hvordan det ser ut inni ringen før du kommer dit. Da har du «et bilde» inni hodet ditt, som skal dukke opp i praksis når du kommer inni ringen. Når du i tillegg har lest postbeskrivelsen, og vet nøyaktig hvor posten er. Samt at du har kontroll på retningen på utgangen fra posten. Da kan du egentlig løpe fort helt inn i posten, fordi du kan la være å se på kartet fra ringkanten. Da bruker du bare bildet inni hodet ditt, og «postblikket» for å finne selve posten. Prøv dette – det er en veldig fin følelse å få flyt i akkurat dette!

A-løypa er 4,9km med 18 poster og B-løypa er 2,8km med 12 poster. Det henger store skjermer og målestokken er 1:7500.

Ulfsbakk
Dette er en krevende kurveøkt med 18 poster fordelt på 5km. Vi har hengt ut store skjermer. Treningsløypa er tøff og o-teknisk krevende, mange løpere kan med fordel dele opp løypa i 2 økter. Terrenget rundt Ulfsbakk er kupert og stedvis røft.

Vi har trykket opp kart i to varianter, både med alle detaljer og et kurvekart. Dog har kurvekartene med alle stupsymboler og store stier/veier. Jorder er også med, så en holder seg unna dem. Unngå å løpe over jordene på strekket til 3. post.

Kontakt og pris
Ta kontakt med Per Olav Gulbrandsen, Larvik OK for disse øktene (41 300 777 eller per.olav.gulbrandsen@lf-nett.no).

Pris per kart 30 kr. Vipps: #117039 “Larvik OK – Kart og treninger”.

Hedrum OL

To treningsløyper ligger ute i skogen.

Andersbonn
Treningsløypa på Andersbonn har kurveorientering som fokus og finnes som reint kurvekart, men den kan også løpes på vanlig kart. Terrenget er litt kupert, med en blanding av granskog og åpen furuskog. Løypa er 4,1km.

  • Veibeskrivelse: Inn Andersbonnveien. Parkere ved turskiltet til Knappen, Farmenrøysa+ noen flere steder. Starten er ca 250m opp fra parkeringen. Følge stien rett oppover. Ta venstre i første stikryss. Kryss bekk. Start ved en liten myr på venstre side av stien.

Skjærsjø/Surte

På Surte-kartet er det laga ei økt på 3,7km på kurvekart, der fokus er kurveorientering og postplukk – kombinert. Terrenget her er en miks av granskog og åpen furuskog, som er litt kupert.

Fra parkeringa ved Skjærsjø er det et stykke opp til start, i en tung oppoverbakke omtrent 800m. En er i alle fall ferdig oppvarma ved starten av økta!

Kontakt og pris
Ta kontakt med Anders Kristian Holt, Hedrum OL for disse to øktene (950 80 831 eller and-kr-h@online.no.)

Pris per kart 30 kr.

Lardal OL

Lardal OL har – veldig snart – klar ei økt på Oppsalfjellet som ligger en times kjøring fra Larvik, men for folk som kommer kjørende fra nordfra på E18 er dette en fin måte å få med seg NM-relevant trening for NM-uka på Skrim i september ved å velge ei alternativ rute. Denne økta er nemlig blinka ut som fortrening til NM-ukas løp på Skrim.

Det henger store skjermer på postene. Løypene kommer i en lang og mellomlang utgave.

Kartet er korrigert ved at hogstflater og grønt er tatt bort fra det opprinnelige kartet, for å gjenspeile virkeligheten på en bra måte.

Last ned kartet her og gjør opp etter antall utskrifter:

Pris per kart 30 kr. Vipps: #13610 - Lardal orienteringslag / konto: 2442.30.81275