Stavern - Norges smilehull

Lille Stavern slumrer og sover om vinteren, men når sommeren er der livner alt til og byen har år etter år blitt kåra til Norges sommerby. Du vil skjønne hvorfor, om du tar deg et besøk. Det bør du!

Gladrian-gladedageristavern-2019.png

Glade dager i Stavern tok til 15. juni og det er et variert program hver eneste dag helt til midten av august. Kunst og kultur, liv og røre! Du finner helt sikkert noe som passer.

Disse oversiktssidene gir et overblikk og i tillegg har Visit Vestfold og Østlands-Posten en god oversikt over det som skjer av alle mulig ting.

IMG_9761.jpg
     
IMG_9758.jpg

Alle som besøker Stavern må innom Fredriksvern verft, som gir en ny verden så fort en er innafor verftsporten. Et flott parkanlegg, gamle bygg med utstillinger, kafeer, museum og mye annet. Helt i enden, mot sjøen, ligger Korntin som er en flott badestrand og Minnehallen som er verdt et besøk.

2019-06-15 12.18.12.jpg

Vi anbefaler alle dere o-løpere til å jakte stolper i Stavern, rundt på Fredriksvern verft og utover mot Rakke og kysten. Dette er flott rekreasjon etter konkurranseløping på O-festivalen, for her får en tid til å nyte inntrykk og ikke minst finne stolper som leder en til steder man ellers aldri ville ha sett. Larvik OK har 50 stolper rundt Stavern.

Utover langs brunlaneskysten ligger det flotte strender og svabergidyller på rekke og rad! Du kan gå kyststien ut til Nevlunghavn og Helgeroa, om beina ikke er for slitne etter dagens o-dyst. Ende til ende er kyststien over tre mil lang, men de færreste tar hele i et jafs.

2019-06-15 12.20.35.jpg